Välbesökt sopplunch i Ängebykyrkans nyrustade lokaler

Elisabeth, Andreas och Tobias Dackerud slevade upp många portioner soppa till sugna kyrk- och motordagsbesökare. Foto: Maria Andersson

I samband med Valborg och Motordagen passade Ängebykyrkan på att inviga sin nyrenoverade källarvåning. Hungriga motordagsbesökare kunde mätta magen med både varm soppa och ett överdådigt fikabord i de ljusa, öppna lokalerna.

Det gamla 60-talsköket fick ge plats för en mer modern och praktisk lösning. Foto: Patricia Fryxell Wedegård

Vädret under Motordagen kanske inte var det ljuvaste maj brukar kunna bjuda på. Visserligen väntade regnet till kvällen, men efter några varv bland utställarna var det många som styrde stegen mot Ängebykyrkan för att styrka sig med en rykande varm soppa. Gulaschsoppa eller broccolisoppa stod på menyn och för ett mindre tillägg kunde man dessutom välja på ett imponerande utbud av kaffebröd till efterrätt.

Under eftermiddagen räknar man med att ett 50-tal fellingsbroare och andra motordagsbesökare kom för att avnjuta lunchen och samtidigt passa på att bese de nyrustade lokalerna.

Sedan i mitten av januari har källarvåningen i Ängebykyrkan på Hemvägen i Fellingsbro undergått en rejäl renovering. Det lilla köket hade för länge sedan nått livets middagshöjd och behövde byggas om för att fungera ändamålsenligt vid kyrkkaffen och andra samlingar. En dörr har byggts igen och en vägg har slagits ut för att göra arbetet i kök och servering smidigare och mer funktionsenligt.

Ny inredning och planlösning förenklar beredning, servering och disk.
Foto: Patricia Fryxell Wedegård

– Vi har också målat väggarna i källarvåningen i vitt och lagt nytt golv som ska hålla för lång tid framöver, kommenterar Urban Dackerud som varit en av krafterna bakom renoveringen.

Redan kvällen innan, på Valborgsmässoafton, invigdes den ansiktslyfta källarlokalen av församlingens medlemmar, med bland annat invigningstal av församlingsföreståndare Mats Byrén. Tre band klipptes av tre generationer medlemmar som fick representera församlingens dåtid, nutid och framtid. Under kvällen visades även ett bildspel av Patricia Fryxell Wedegård, som dokumenterat vinterns renoveringsarbete.

Familjerna Elm och Pettersson vilade fötterna i den nya sittgruppen i Ängebykyrkans källarvåning. Foto: Maria Andersson

 

 

 

För ett litet tillägg till det redan låga lunchpriset kunde man frossa i diverse läckra bakverk. Foto: Maria Andersson

 

About Maria Andersson 10 Articles
Folkhögskollärare och verksam som skribent sedan 25 år. Naturaliserad västmanlänning men med djupa rötter i Ångermanlands älvdalar, fjordar och berg. Läser när jag inte gör något annat.