Valborg i Fellingsbro 2018

Foto: Cai-Åke Pertoft

Rekord  med nära 500 personer deltagare.

Karl-Arne Löthgren Foto: Cai-Åke Pertoft

Karl Arne Löthgren, hembygdsföreningen, hälsade alla hjärtligt välkomna till denna Valborg som för första gången firades utan fyrverkeri och smällare. När vi frågar varför säger han:

-Varje år har hundarna haft det väldigt besvärligt med smällarna. Det har varit ett stort besvär. Därför bestämde vi oss i år att pröva  något nytt men vi ville gärna ha något med anknytning till eld. När vi hittade förmågorna i cirkus Utopia på nära håll så blev valet självklart.

Arne Wikström Foto: Cai-Åke Pertoft

Ordbrukaren och fårfarmaren Arne Wikström från Nyckelby, årets vårtalare, framförde med stor entusiasm allt det positiva som har hänt och händer i Fellingsbro. Allt är möjligt – det omöjliga tar bara lite längre tid.

Christer Rydergård säger: Det våras för Fellingsbro är kanske inte det jag hade förväntat mig som vårtal men när Arne talar om hur välkommen han var när han kom till Nyckelby med hjälpsamma grannar så känner jag igen mig när jag kom hit. Den positiva känslan har med åren bara vuxit.

Fellingsbro gospel- och pensionärskör Foto: Cai-Åke Pertoft

Vårsånger sjöngs av Fellingsbro gospel- och pensionärskör under ledning av Bo Wessman.

Cirkus Utopia avslutade kvällen med en eldshow som blev väldigt uppskattad inte minst av hundarna som nu för första gången kunde få vara med.

 

 

Video: Kurt Skantz

 

About Elias ben Salem 270 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.