Vinterspår 3-4 februari

Jag undrar vad Anders tänker hitta på?

Vi är väl representerade från norr till söder i Vinterspår. Från Grönbo till Skogsmossen. Följ med på en tjuvtitt redan nu.

När fellingsbro.se talar med Anders Forsell från Skogsmossen dyker ordspråket upp att en bild säger mer än tusen ord. Bilden på apan som speglar sig i bilens backspegel väcker nyfikenheten Det blir naturligt att fråga honom om tankarna bakom bilderna han har tagit.

– Jag ser de mänskliga dragen hos djuren. De flesta verkar vara vemodiga. Det jag kommer att visa är samspelet mellan människa och djur men också hur vi behandlar våra husdjur..

Det är fem månader kvar innan vi kan få ta del av Orrkilen i sommarskrud.

Färden fortsätter vidare till Orrkilen. Där träffar fellingsbro.se Siv Leander som förutom konstnärskapet också har gårdsbutik med lite av varje i. Med erfarenheter från sjukvården vill hon förgylla dystra sjukhusrum med positiva motiv. Man blir uppiggad av att titta på hennes tavlor.  Nu i vintertid är det skönt att få en föraning om den kommande sommaren. När man frågar henne svarar hon glatt
– Jag vill att bilderna ska fylla betraktaren med harmoni och igenkännandets glädje.

Det var jobbigt att vicka sönder det här hönsnätet sa kajan.

 

På biblioteket kan man beundra Anneli & Alva Wirsén Holms tavlor.  Det är det lätt att se glädjen i deras alster. Själva har vi ett verk som får oss att minnas när kajorna trivdes alldeles för väl i våra skorstenar.

– Att roa och få folk att tänka till  och gärna med ett humoristiskt inslag är vad vi vill med våra alster säger Anneli.

Det vet i katten sa lodjuret.

I sockenstugan i Fellingsbro samhälle träffar du Hasse Jansson. Han är nyfiken på livet och något förundrad över naturlivet. Han har en unik förmåga att förmedla sina tankar i ord och bild. Senare år har han specialiserat sig allt mer på våra däggdjur, fåglar och fiskar i ett mer kulturhistoriskt perspektiv.
Vad inspirerar dig mest?
– Ljusets skiftningar i vattendrag och himmel ger oändliga möjligheter till variationer.

 

Här nedan finner du hela programmet. Där saknas utställningen i sockenstuga.

Hela programmet för Vinterspår 2018

Men i affischen nedan som Blå stolen har gjort ser man programmet i sockenstugan.

Blå Stolens foto.
About Elias ben Salem 199 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.