Läkare även på fredagar i Fellingsbro

En bild på skylt på Freja vårdcentralen
Fellingsbro Vårdcentral, foto: Lena Kallionpää
 Sedan en tid tillbaka har läkarmottagningen respektive distriktsköterskemottagningen vid Freja vårdcentral i Fellingsbro varit stängd på fredagar. Den lösningen är tillfällig. Det finns gott hopp om att det snart blir öppet igen.
– Ambitionen är att vi från juni ska kunna öppna respektive mottagning på fredagar igen. De problem vi haft med tillgängligheten beror på personalbrist, säger Ann-Sofi Karlsson, enhetschef vid Freja vårdcentral i Fellingsbro och Frövi.
Det är många som hört av sig till fellingsbro.se och varit oroliga över vårdverksamheten vid Freja vårdcentral i Fellingsbro.

– Jag förstår att sådana här tillfälliga förändringar kan skapa viss oro. Orsaken är att vi haft brist på distriktsköterskor/sjuksköterskor och nu pågår rekrytering av dem. Det innebär att verksamheten vid Freja vårdcentral i Fellingsbro åter blir sig lik igen.

Folktandvården Fellingsbro

– Att vi stängt läkar- respektive distriktssköterskemottagningen i Fellingsbro är som sagt en tillfällig lösning. Övrig verksamhet som mödrahälsovård, barnhälsovård, sjukgymnastik och kuratorsverksamhet har fungerat normalt i såväl Fellingsbro som Frövi.

På fellingsbro.se har vi även försökt att få kontakt med någon ansvarig rörande Folktandvårdens mottagning i Fellingsbro. Men det har vi inte lyckats med. Därmed utgår vi ifrån att det besked vi fick i höstas gäller. D v s att Folktandvårdens mottagning i Fellingsbro öppnar igen någon gång under detta år.
About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.