Johanna sätter nytt Rotaryrekord

En bild på Johanna Ekblad
In med checken i bilen (Foto: Arne Wikström)

Johanna Ekblad, civilekonom och 27 år gammal är rekordung medlem av Rotary i Fellingsbro.
– Jag ska försöka bidra till en fortsatt föryngring, säger hon och skrattar.

Johanna Ekblad arbetar som privatrådgivare på Bergslagens Sparbank i Fellingsbro. Hon och sambon Per Erik Lundgren tog över prostgården i Fellingsbro för ett par år sedan. Nu håller de på att renovera den mer eller mindre från grunden.

– Det tar lite tid. Huset är ju ganska stort, ca 450 kvadratmeter. Vi är båda väldigt intresserade av huset historia så vi gör vad vi kan för att göra huset modernt samtidigt som vi försöker tillvarata det ursprungliga och charmen i det.

När Johanna säger att hon även är intresserad av antikviteter är frågan given:

”Är det därför du blev intresserad av att gå med i Rotary i Fellingsbro? Medeldelåldern på medlemmarna är trots allt över 70 år?”

– Nehej du, säger Johanna och skrattar gott igen. Så fortsätter hon:

– Jag gick med för att jag tycker att Rotary gör mycket för Fellingsbro. Dessutom engagerar man sig i olika välgörenhetsprojekt. Det gör att jag inte behövde fundera så länge när jag fick frågan om jag ville bli medlem.

Viktigt med samarbete

För Johanna handlar engagemang om mer än Rotary.

– Jag tycker att det är viktigt att man engagerar sig och bidrar till att samhället både i smått och stort blir allt bättre och bättre för allt fler. Dessutom tror jag att det är bra om även allt fler yngre engagerar sig i olika föreningar och hjälps åt med att utveckla dem. Givetvis ska jag försöka att få allt fler yngre att bli mer intresserade av Rotary. Jag får väl börja med att bearbeta mina vänner.

Bild på Johanna Ekblad som fått en check från Rotary på 4950kr
Check till utbildning, foto Arne Wikström

För Johanna innebär medlemskapet i Rotary att hon nu också kommer att genomgå ledarskapskurser i Rotarys regi. Beviset på det fick hon i form av en check på det senaste lunchmötet med Rotary i Fellingsbro.

– Det ser jag fram emot eftersom ledarskapsutveckling och personlig utveckling är väldigt intressant. Det gör ju att man växer och utvecklas som människa och individ.

Johanna är uppvuxen i Arboga. På frågan om flytten till Fellingsbro var en traumatisk upplevelse svarar hon med att skratta gott och glatt samt säga:

– Jag tycker att Fellingsbro är ett väldigt trevligt litet samhälle med många engagerade människor. Dessutom hävdar jag bestämt att Fellingsbro har alla möjligheter att utvecklas och bli ett allt bättre och bättre samhälle. Och återigen, nycklarna till det är ännu mer och större engagemang samt ännu mer samarbete. Det går att åstadkomma väldigt mycket om man bara hjälps åt.

– Samhällen som vårt fina Fellingsbro bygger mycket på ett gemensamt frivilligt samarbete. Utan sådant skulle vi t ex inte ha det så fina, viktiga och väl utvecklade föreningsliv som vi har här i Fellingsbro.

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.