Kanalresa i sommartid

Årets resehöjdpunkt blev resan till och på Göta kanal, som SPF Seniorerna tillsammans med PRO anordnat. Det var 74 glada seniorer som på morgonen den andra juli äntrade en buss för att färdas till Töreboda och båten M/S Bellevue, som skulle ta resenärerna ut på kanalen.

Ombord var det dukat med kaffe och smörgås, vilket var uppskattat efter den enahanda bussturen och efter fikat var det dags att leta fram en bra och trevlig plats att sitta på för att på bästa sätt kunna njuta av färden och de vackra omgivningarna.

Högsta hastigheten i Baltzar von Platens mästerverk är 5 knop och M/S Bellevue gled fram i sakta mak längs de 19 kilometer, diverse vridbroar och 16 slussar som skulle passeras där nivåskillnaden är totalt cirka 40 meter.

Lunchen – lax, förstås – serverades efter ett par timmar längs kanalen och en guide berättade underhållande om olika sevärdheter längs kanalen på såväl styrbords som babords sida.

När M/S Bellevue lade till vid kajen i Sjötorp tog båtresan slut efter dryga fyra timmars resa. En lättnadens suck drog genom sällskapet eftersom ingen dragit proppen ur kanalen som de gjort i filmen Göta kanal. Bussen stod och väntade på sina passagerare för att föra dem hemåt och vid en rastplats på hemvägen blev det fikapaus. Det var många nöjda seniorer som på kvällskvisten klev av bussen hemma i Fellingsbro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*