Psalmer i jazzton

Sofie Norling är ursprungligen från trakterna av Söderhamn och hemmet var musikaliskt med allt från det moderna med Billie Holiday till det äldre där Sofies morföräldrar sjöng psalmer för henne.

När Sofie senare spelade improvisationsjazz i bland annat olika kyrkor kom hon att tänka på psalmerna hon hört som liten och därefter har det bara vuxit. Genom att ta tillvara den musikskatt som finns i psalmerna och omdana dem i modern tappning med jazzgrund binder Sofie samman generationer och ger människor möjlighet till möten, hopp och tid för eftertanke och reflektion.

Sofie har tidigare tillsammans med andra producerat nio album med egen musik, men den 30 augusti blir det solodebut när skivan Den blomstertid nu kommer släpps.

Under juli månad turnerar Sofie tillsammans med söderhamnaren Calle Stenman och nu på torsdag (den 11:e) kommer de till Spannarboda kyrka. Det blir välkända psalmer i ny tappning, en inbjudande musik med hjärta och närvaro.

Det börjar kl. 19:00. Kom och njut!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*