Päls i nya former

Den 15 juni var det vernissage för den nya utställningen på Fellingsbro konstateljé. Utställningen heter Pälsdjur. Den presenteras som ”en utställning om djur av päls, eller om päls från djur, eller om varelser som varken är det ena eller det andra – helt enkelt en utställning om pälsdjur.

Det som fastnade i skribentens huvud var orden ”varken det ena eller det andra”, för det ögat ser kan inte omedelbart kopplas ihop med kunskap och erfarenhet om var och hur vi vanligtvis ser päls. Detta är ett nytt sätt att se på päls, att uppleva päls och att tänka päls, vilket blir en utmaning för hjärta och hjärna.

Konstnären som skapat detta heter Eva Ejdeholt. Hon var tidigare tidningsreporter, men har genom att byta bana skapat sig ett språk bortom orden. För närvarande studerar hon på Örebro konstskola och detta är hennes första egna utställning.

Så vill du utmana din hjärna, så passa på att besöka utställningen på Fellingsbro konstgalleri; den pågår till och med den 7 juli. Under denna tid håller ateljén på Hemvägen 22 öppet på lördagar och söndagar mellan klockan 11:00 och 14:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*