Nu vaccineras personer på boenden för äldre mot corona i Lindesbergs kommun

Vaccinering mot corona är igång i Lindesbergs kommun. Vaccinet levererades imorse. Kort därefter fick de första personerna på boendet Tallåsen sina doser.

Från Lindesbergs kommun har vi fått följande information.

– Jag var själv och hämtade vaccinet tidigt imorse och körde det till boendet, berättar verksamhetschef Jessica Öhlund. Det var en mycket speciell känsla och vi är redan igång och vaccinerar tillägger hon.

Först ut att vaccineras inom verksamheterna i Lindesbergs kommun är 60 personer som bor på boendet Tallåsen i Lindesberg. När det är klart kommer arbetet fortsätta med andra boenden i kommunen.

– Jag är stolt och tacksam över att vi har medarbetare som trots jul, mellandagar och nyår gör det där lilla extra för att få till en snabb start av vaccineringen. Ett av våra viktigaste uppdrag just nu är att skydda de äldre, säger Madde Gustafsson, förvaltningschef på Socialförvaltningen.

About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.