Motionsloppet Väringen runt på cykel Ullergården

Väringen runt har sina rötter från 1960-talet i Frövi då det var en stor folkhändelse. Idag för Ullersäters bygdegårdsförening traditionen vidare.

Nu på söndag den 6 september är det dags att cykla runt Väringen. Motion och trivsel är ledord för arrangemanget som går i maklig takt med fikapauser när så behövs. När vi talar med Kjell-Åke Wijk, Ullersäter säger han:

– Under 40 år så ordnade korpen i Frövi motionsloppet som gick runt Väringen med start från Frövi. Det blev väldigt populärt och jag var med i 39 år. Med åren minskade antalet som cyklade runt så korpen bestämde sig för att lägga ner verksamheten. Jag tyckte det var fantastiskt roligt så när vi kom igång med Ullergården föreslog jag att vi kunde försöka väcka liv i loppet men från Ullersäter.

Nu kör vi det i all enkelhet. Cykelturen går i lagom tempo och vi har det trevligt på alla sätt. Vi har bestämt att även elcyklar får vara med. Det ökar möjligheterna för fler att vara med.

Nerikes Allehanda skrev 2016 om när Väringen runt återstartade i Ullersäter. Du kan läsa om det på följande länk.
https://www.na.se/artikel/motionsloppet-varingen-runt-ateruppstod

Mer information om Väringen runt finns på Kring Väringens stränder.
Kanske det ge inspiration att stanna till vid något intressant ställe.

About Elias ben Salem 908 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.