Livesända samtal med föreningar inom funktionsrätt

Anders Nyström - Maria Östby
”Vecka 36” innebär vanligtvis en vecka med föreläsningar runtom i Örebro län. Föreläsningar som arrangeras av SV Örebro län och samverkande föreningar inom funktionsrätt. I och med rådande pandemi blev det i år livesända samtal från SV Örebro läns studio där föreningarna har berättat om sin verksamhet och om hur Covid-19 har påverkat dem.  

SV Örebro läns ”Vecka 36” vill bidra till ökad kunskap, förståelse och nya möten. För fjärde året i rad genomfördes veckan, och nytt för i år var att samtalen livesändes på Youtube. I samtalen har föreningarna bland annat berättat om sköldkörtelproblematik, hur det är att leva med afasi och hur den speciella våren har varit för föreningarna och dess medlemmar.

–     Man förstår att det har varit ett annorlunda år. Det har varit fint att få höra hur föreningar bland annat har mött upp med enskilda telefonsamtal till sina medlemmar. I föreningslivet finns lång och värdefull erfarenhet och mycket kunskap att ta vara på, vilket vi vill uppmärksamma i och med ”Vecka 36”. Det har varit roligt att få testa något nytt tillsammans, berättar Maria Östby, verksamhetsutvecklare hos Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län.  
Tack vare att samtalen sker digitalt har fler kunnat tagit del av dem både under sändning och även efteråt. Livesändningar har varit något nytt och uppskattat bland föreningarna. Det digitala kommer fortsättningvis vara ett självklart inslag även när vi kan ses fysiskt igen då det öppnar upp för fler att kunna delta.

Alla livesändningar finns på: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtg8iLSODgfugedR4PYCJnXe0tgRMHfYj

About Elias ben Salem 908 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.