Ljuva 50- & 60-tal

 

SPF Fellingsbro bjöd onsdagen den 26 februari på en tillbakablick på en tid som varit. Emma Andersson från Vuxenskolan fick deltagarna att längta tillbaks till flydda tider.
Emma Andersson Studieförbundet Vuxenskolan

Hon började eftermiddagen med en rundabordsfråga till deltagarna. Vilka speciella minnen ville de berätta från 50-  och 60-talet. Många minns televisionens barndom med händelser som fotbolls VM 1958 där Sverige förlorade mot Brasilien i finalen.

Emma fortsatte med att visa tre sketcher. Den första var ”Guben i låddan” – ett axplockfrån Knäppupps tältrevy  Jubelsommmar från 1960 med Karl Gerhard, Martin Ljung, Brita Borg, Cilla Ingvar, Hans Alfredson.
På följande länk kan du få reda på bakgrunden till sketchen.
Carl-Uno Sjöblom om uppkomsten av ”Guben i Låddan”. 

 

Hon fortsatte med sketchen ”Skattkammarön” från SVTs program Estrad. Den är fantastisk och finns tillgänglig på SVTs öppen kanal på följande länk Skattkammarön.

Filmvisningen avslutades med ”Då tar vi tagelskjortan på” med Casinogänget

Det hela avslutades med frågesport på händelser från 50- & 60-talet.

Det blev en fantastisk föreställning med många goda skratt.

 

 

 

 

About Elias ben Salem 935 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.