Se vår vackra socken genom Gunnels kamera: Surt, sa räven om rönnbären

I fjol så såg jag inte ett enda rönnbär här i socknen hur jag än spanade på de rönnar jag såg.
I år så dignar trädens kvistar av bär. Det är nästan så att en tror att grenarna inte orkar mer så som de hänger ned mot marken.
Bärens vackra färg lyser så glatt mot de gröna bladen och piggar upp ute i naturen.  Och vi människor kan också bli piggare av dem i vinter. Det finns så mycket C-vitamin i dem att det ska räcka med 3 bär per dag för att täcka dagsbehovet av C-vitamin. Och de ska tåla både nedfrysning och upphettning utan att alla nyttigheterna i dem försvinner. De går ju även bra att torka.

Soliga hälsningar från Oppboga

 

 

About Elias ben Salem 845 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.