Ida: Apropå skolstart …

Bild av Ida Rosén Branzell, hämtad ur nya boken ”Ghita grubblar” skriven av Paula Barte.

Allt drar igång igen, med ny kraft, som en virvel där det gäller att hålla i sig! Har du varit smart har du förekommit och styrt upp med planering, nya rutiner och ordningar för att hamna på rätt köl från början. Om inte, finns alltid risken att du överrumplad kastas med in i virveln och faller som i ett magplask rätt ut ur korsordets och morgonrockens stilla lunk, och rakt ner i oceanens djup … Förhoppningsvis är det bara en grund lekdamm, så du kan samla dig och ta nya tag. Men hur djupt det är till bottnen kan vara svårt att veta innan. Bäst att ta det säkra före det osäkra och ladda upp med armpuffar, badringar och flytdynor. Eller är du en som bara kastar dig ut? Oftast brukar saker och ting lösa sig på ena eller andra sättet. Låt bara inte oron ligga och gnaga, den kan vara en riktigt ful fisk i de lugnaste vattnen. Ta tag i knutarna vart efter, så ordnar det sig, till slut. Och visst kan det också vara härligt när allt kommer igång igen, med nya tag, nya krafter, och kanske de vanliga gamla trygga rutinerna …

About Elias ben Salem 437 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.