Motionera om möjligheter att motionera

Våra kroppar är gjorda för att motionera.

Länk till tidningen Fysioterapi.

Legitimerade fysioterapeuter/sjukgymnaster säger:

– oavsett ålder och fysisk förmåga! Levnadsvanor som rör mat, alkohol, tobak och fysisk aktivitet har stor betydelse för hur du mår. Du får mycket stora positiva hälsoeffekter av minskat stillasittande och ökad fysisk aktivitet – och det är aldrig försent att börja!

Vi vill guida dig till ett mer hälsosamt liv. Vi är specialister på att använda rörelse för att förebygga och behandla både fysisk och psykisk ohälsa

Mer om det kan du läsa i broschyren Våra kroppar är gjorda för att motionera

Fellingsbro Gymnastikförening 

Fellingsbro Gymnastikförening är en mycket god företrädare för just detta. I år är det brist på lämpliga tider i Idrottshallen. För att alla ska kunna vara med har de i år gjort i ordning gamla Groddens försäljningslokal vid järnvägsövergången till ett gym. Det är bara barngymnastiken som är kvar i Idrottshallen. Motiveringen från kommunen är att det är barnens aktiviteter som måste prioriteras.

Klicka på önskad bild för att få större format.

Välkommen in
Llsidig träning förbättrar hälsan

 

 

 

 

 

Goda förebilder
Höstens aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FaR – fysisk aktivitet på recept

Länk till kortfattad beskrivning av vad FaR är

Genom att öka din fysiska aktivitet kan du förebygga och behandla många sjukdomar. Du som behöver stöd med detta kan få Fysisk aktivitet på recept, FaR. Det innebär att du får ett recept på någon rörelseaktivitet. Aktiviteten är anpassad till de förutsättningar och önskemål du själv har.

 

 

Fysisk aktivitet som medicinsk behandling

Fysisk aktivitet kan komplettera eller ersätta läkemedel. Ibland är fysisk aktivitet den bästa medicinen där aktiviteten blir huvuddelen av din behandling. När du rör dig mer sker förändringar i kroppen som gör att du kan känna dig gladare, sova bättre, lättare hantera stress och hålla din vikt.

Mer om det kan du läsa i broschyren Mer om det kan du läsa på  FAR -fysisk aktivitet på recept

 

Promenad på ”Hälsostigen onsdagen den 28 augusti

Ett glatt gäng från SPF uppskattar Hälsostigen till fullo

Den var lagom lång och trivsam som avslutades med förtäring från mehavda kaffekoppar hälsar Ann-Gret Lundkvist.

 

 

 

 

 

About Elias ben Salem 437 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.