Folktandvårdsmottagningen i Fellingsbro läggs ner!

Ett tandlöst beslut.

SVT Örebro var först med  nyheten om att Folktandvårdskliniken i Fellingsbro inte kommer att öppnas igen. Detta trots tidigare löften om att den egentligen redan nu skulle ha varit såväl nyrenoverad som nyöppen.

Beslutet om nedläggning fattade foktandvårdsnämnden i Region Öebro län nu i tisdags.. Anledningen är att renoveringen skulle bli för dyr och inte kan motiveras under rådande ekonomiska läge.

Hela nyheten hittar du på följande länk

Beslut: Folktandvårdskliniken i Fellingsbro förblir stängd

Länk till video på Lokala Nyheter Örebro.

Intressant är att läsa kallelsen till sammanträdesdatum: 2019-05-28 under punkt 4 om Utredning angående Folktandvårdens klinik i Fellingsbro.

Sammanfattningsvis säger man att patientunderlaget är för litet. En intressant fråga i det sammanhanget är hur och på vilka grunder patientunderlaget har beräknats.

protokollet från 25 juni 2019  framgår bland annat att fem ledamöter röstade ja och fyra nej för stängning av Folktandvården i Fellingsbro. Med en enda rösts marginal avgjordes således frågan om den framtida Folktandvårdsmottagningen i Fellingsbro.

De som röstade för att mottagningen kommer att läggas ner är:

Maria Comstedt, C.
Kristine Andersson, S.
Farhan Mohammad, S.
Lars-Erik Soting, S.
Conny Harrysson, KD.

De som röstade för att mottagningen ska vara kvar är:

Anna Nordqvist, M.
Anders Brandén, M.
Mats Einestam, L.
Bo Ammer, SD.

Nästan alla är från Örebro som sitter i styrelsen.

About Elias ben Salem 681 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.