Fellingsbrodagen – en ny tradition

Det som började med satsningar på integration av de asylsökande tar nya former.

Mats Byrén tackar alla medverkande med härligt leende.

Fellingsbrodagen ger idag möjlighet att visa upp vad socknen har att erbjuda. Företag, föreningar, Lindesbergs kommun och Region Örebro län har här ett ypperligt tillfälle att träffas och byta tankar och idéer.

Mats Byrén, ordförande i FIN organisationen som anordnade Fellingsbrodagen, säger:

Bo Haraldson är även han nöjd med Fellingsbrodagen

– Det blev en hellyckad dag. Fler utställare ställde väl förberedda upp med entusiasm.
Bo Haraldson tillägger:
– Visst blev det mycket bra. Området blev väl sammanhållet och tight och flera nya intressanta utställare som gav större bredd än i fjol. Besökarantalet kändes som samma eller något fler. Vi fick hyfsat väder utifrån prognosen.

Palatinen är en stor och viktig aktör i Fellingsbro.

I år informerade  exempelvis bostadsföretaget Palatinen om vad de kan erbjuda för bostäder och andra lokaler i Fellingsbro.
Johan Callin Palatinen säger:
–  Det blev ett härligt möte med besökarna. Vi hade fullt upp hela dagen och intresset för våra bostäder var oerhört stort. Det var fullt av besökare i vår monter. Intresset är glädjande mycket stort. Tyvärr har vi inte tillräckligt många bostäder för närvarande att hyra ut. Detta trots att lägenheterna vi idag hyr ut till Migrationsverket blir tillgängliga men vi arbetar hårt för att minska kön.

Från Regionen Örebro län fanns både  både Folkhögskolan och representanter från vården.

Hela utbudet kan du se i Kurt Skantz film som följer.

 

About Elias ben Salem 437 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.