Ida: Apropå skördetid …

Slutet på juli, början på augusti … en tid att skörda, äta och ta om hand. Ta hand om det naturen ger, om varandra och om sig själv. Det är fortfarande långt kvar på sommaren, ängar dignar ännu av rödklöver och prästkragar och ännu är penseln full med rödfärg för det finns fler väggar att måla, fler sjöar att bada i och mer saft att dricka. Medan äppleträden får ett viloår är skogen full av svamp. Någonting efterlängtat uteblir, något annat dyker upp istället. Varje nej är ett ja till något annat. Så finurligt är världens vågspel, att det kan tyckas uträknat. En mystisk gåta vi själva är med att skapa. Som en osynlig labyrint, där varje litet grässtrå, varje litet irriterande knott och varje fläktande bris bär på ett hemligt uppdrag.

Ida Rosén Branzell

About Elias ben Salem 613 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.