Södra Bergens Balalaikor 50 år – jubileumskonsert i Spannarboda!

Foto: Thorbjörn Ivarsson
Södra Bergens Balalaikor fyller femtio år. En av orkesterns två grundare som var aktiv de första 21 åren är Thomas Lundkvist som nu bor i Spannarboda. Som av en händelse kommer en av jubileumskonserterna ske  i bygdegården Sveaborg, Spannarboda lördagen den 21 september kl. 15:00.  
 
Embrik Underdal och Thomas Lundkvist, Södra bergens balalajkas grundare.

Under året görs flera olika konserter runt om i landet och en äger alltså rum i Spannarboda.

När fellingsbro.se talar med Thomas säger han:

– Sedan 1969 har denna orkester och kör som under åren haft mängder av medlemmar framträtt både i slott och i koja i Sverige, Norden och ett flertal andra länder, bl. a. Ryssland. Vi har varit inspirationskälla för många folkmusikgrupper, samarbetat med OD under Eric Ericson, med Hoola Bandoola Band, med dansare, med arméns musikpluton, med ryska solister samt åtskilliga andra.

Från och med 12 juni kan man boka biljetter till Södra Bergens Balalaikors jubileumskonsert i bygdegården Sveaborg.

Thomas Lundkvist Tel: 070 5179610

Klicka på länken nedan så får du veta  lite mer om Thomas Lundkvist

Thomas har många strängar på sina lyror!

 

 

About Elias ben Salem 813 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.