Unik fjäril på besök i Fellingsbro!

Afrikansk fjäril i Fellingsbro

Fjäril vingad syns vid badet…Fellingsbro har fått en ny attraktion, tistelfjärilen!

Johan Vretenberg, Västvalla, har följande att berätta om vår mycket ovanliga fjärilsgäst:

– Att många av våra fåglar flyttar känner nog de flesta till. Men att det finns flyttande fjärilar kanske inte är lika känt? En av de märkligaste flyttarna är tistelfjärilen som föds i subtropiska Afrika och Mellanöstern. Och sedan på snabba och kraftfulla vingar kämpar de sig norrut och sprider sig över Europa och ja, ända hit till Fellingsbro! Idag träffade jag på ett fint exemplar vid bronsåldersgraven uppe vid badet. Vi får hoppas på en partner så att avkomman sedan i slutet av sommaren kan ta sig tillbaka Afrika!

About Elias ben Salem 437 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.