I Rynninge har blommor och bin ett lyckat samarbete

Med bin hjälp blir skörden större

På SVT Örebros lokala nyheter från måndagen den 20 maj finns ett avsnitt där lantbrukaren och ”oljeshejken” Göran Pettersson och biodlaren Inger Kjerling från Rynninge har ett samtal om binas betydelse för pollineringen. Resultatet av den pollineringen kan man bl a se i Sockenstugan i Fellingsbro. Där finns både ”Lycktäppan”, Görans ekologiska rapsolja, och Ingers ekologiska honung från Furuhill.

Klicka på nedanstående länkar för mer information

Blommor och bin ett lyckat samarbete

Världsbidagen – fruktbart samarbete

 

About Elias ben Salem 843 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.