Ida ska leda barnen in i konstens värld…

Ida Rosén Branzell kommer att vara den konstnärliga ledaren för projektet ”Skapande förskola” i samtliga kommunala förskolor i Lindesbergs kommun under nästa läsår 2019/20.

-Det ska bli jättespännande och kul att få arbeta med förskolebarnen, att få se och höra vad de har för tankar och syn på konst och kultur, säger Ida om sitt nya uppdrag.

Ida Branzell Rosén

Ida – Fellingsbrobo, konstnär, författare, illustratör och medarbetare på fellingsbro.se – har bl a illustrerat barnböcker och hoppat in som bildlärare under någon termin och haft skapande workshops för barn och ungdomar. Nu blir hon den konstnärliga ledaren i projektet Skapande förskola. För det projektet – inom förskolan – har Lindesbergs kommun tilldelats 155 000 kr av Kulturrådet som är den institution som fördelar det statlig stödet till kulturen här i landet.

Projektet Skapande skola har bl a till syfte att vidga barnens vyer inom konst och kultur. Skapande skola ska också ge barnen möjlighet att  uttrycka sina tankar genom kulturen och konsten.

Tillsammans

-Det här är ett roligt och viktigt uppdrag. Barn är så öppna och nyfikna och att få skapa tillsammans kommer nog få både dem och mig att växa. Jag har precis fått veta att jag fått det här uppdraget så jag har ingen ”programförklaring” att ge om hur barnen och jag ska utveckla konstverk tillsammans. Men tanken och förhoppningen är att vi ska kunna arbeta mycket utomhus. Och kanske kommer vi att kunna skapa något bestående, något konstverk som blir kvar. Vi kommer att arbeta med detta kulturförskoleprojekt under hela nästa läsår. Det är jätteroligt att man väljer att satsa på barnen, säger en mycket glad Ida.

About Arne Wikström 320 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.