Snart doftar det nybakade kanelbullar på Motorbolaget/Mekonomen!

Här ska det bli andra bullar, säger Peter Fryxell. Och gott kaffe!

Doften av Fellingsbro växer och blir allt godare. Snart utökas den med doften av nybakade kanelbullar. Kanske till och med av nybakade wienerbröd. Mannen bakom denna doftexplosion är Peter Fryxell, Motorbolaget/Mekonomen.

För den som besöker Mekonomen och eventuellt undrar över vad Peter håller på  med att ”fixa till” inne i butiken kan fellingsbro.se tala om att han ska etablera ett litet men naggande gott bageri.

-Ja, vi har skaffat utrustning så att vi snart kan baka våra egna kanelbullar. Dessutom har vi investerat i en ny kaffemaskin som ska göra de färska , nygräddade kanelbullar full rättvisa, säger Peter och ler sitt stillsamma leende.

-Nu när rastplatsen Fellingsbroporten är klar så måste vi ha något gott att erbjuda alla som stannar till. Dessutom kan ju alla våra kunder få något gott att bita i när de kommer hit och hämtar sina bilar.

Någon definitiv starttid för Fellingsbros nya bageri  på Motorbolaget/mekonomen är inte satt.

-Vi kör igång med en provbakning om ett par veckor, säger Peter som snart även kan titulera sig som bagare.

About Arne Wikström 293 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.