Ullergården rivstartar hösten

Ullergården

I Ullersäter händer det något hela tiden.

Christofer Kärrdahl

När fellingsbro.se talar med Christofer Kärrdahl  om vad som pågår i Ullersäter svarar han.

-Vi  rivstartar nu på fredag den 31 augusti 19:00 med Sommarkväll i byn, som denna gång bjuder på Stiko Per Larsson känd för sina vandringsturnéer och deltagande i Melodifestivalen 2018.

Stiko Per Larsson

Stiko Per är en sjungande låtskrivare, vars musik är sprungen ur den akustiska rocken, färgad med en smula folktradition. Texterna vill fånga det vackra i det enkla. En unik röst, historier och sånger om kärlek, kamratskap i ett land som fanns alldeles nyss och vår strävan framåt.

Två dagar senare på söndagen blir det motionsloppet Väringen runt på cykel. Väringen runt har sina rötter från 1960-talet i Frövi då det var en stor folkhändelse. Idag försöker Ullersäters bygdegårdsförening att föra traditionen vidare att första
söndagen i september cykla runt Väringen. Motion och trivsel är ledord för arrangemanget som går i maklig takt med fikapauser när så behövs.

Den nya bokbussen kommer äntligen måndag den 3 september till Ullergården. Det firar vi med sagostund och korv med bröd.
Jonna Skyttestrand läser något för barnen. Start kl 17:00.
Sedan bjuder Ullergården på korv och bröd för att fira att vi fått en ny fin bokbuss.

I Ullersäter finns det engagerade människor. En av dem är Elin Nilsson som engagerar sig i insamling för Barncancerfonden. Hon håller i Ullersäters bidrag i Run of Hope lördag den 8 september som är motionslöpning där startavgiften går till Barncancerfonden. Förra året var det mer än 70 deltagare och insamlingen gav mer än 13000 kr. De siktar givetvis på att överträffa detta i år.

Nu räcker det inte med detta. Den populära målargruppen startar höstens träffar tisdag den 18 september. Det är en grupp glada amatörer som träffas och målar tillsammans. Nya deltagare är välkomna att ansluta sig säger Kjell-Åke Wijk. Vi träffas varje tisdag.

September avslutas med teaterkväll lördag den 29 september. Det är Lindesbergs riksteaterförening som arrangerar föreställningen Öppna ditt fönster med Eva Ahrenmalm och Åse Christensen. De bjuder på en varm och lekfull föreställning fylld med vackra sånger och förunderligheter. Det handlar om konsten att släppa taget och landa mjukt – om insikten att man aldrig blir färdig… och att det är precis som det ska. I biljetten ingår också att i pausen bjuds det på soppa.

Välkomna till en intressant start på hösten i Ullersäter avslutar Christofer Kärrdahl.

About Elias ben Salem 270 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.