Nya bouleframgångar

Den 15–21 juli 2018 gick Boule-SM av stapeln i Karlstad.

Tävlingsplatsen blev Stora torget och parkeringen framför Löfbergs Arena. Spelplanen på 15.000 kvadratmeter var fylld med grus.

En bild på Palle Mäkitalo som vunnit brons i V55 singel på SM i boule i Karlstad 2018
Palle Mäkitalo tog Brons i V55 singel på SM i boule i Karlstad 2018

När fellingsbro.se talar med Palle Mäkitalo säger han.
– Cirka 2.500 personer startade. Jag är väldigt nöjd med bronsplaceringen i V55 singel dvs i klassen för oss som fyllt 55 år. Speciellt när jag 2013 fick en arbetsskada som gjorde att jag inte kunde använda högerarmen. Det har blivit många mödosamma timmar att arbeta upp vänsterarmen och det har givit resultat.

När man läser protokollen ser man att ni tävlar för SCP: Sibirien Club Petanque (Stockholm). Hur kommer det sig?

En bild påSebbe Kallionpää, Micke Bartoft och Palle Mäkitalo som gått bronsmedalj i öppna trippeln i SM i boule i Karlstad 2018.
SM Karlstad 2018 Sebbe Kallionpää, Micke Bartoft och Palle Mäkitalo tog Brons i öppna trippeln.

– Jag är nog skyldig för det. Det har under åren gått bra för mig. För att kunna utveckla mig såg jag goda möjligheter i SCP där jag hade goda kontakter. Senare tog jag med mig Mikael Bartoft och Sebbe Kallionpää för att de också skulle få nya utmaningar. Min egen dotter Therese Broberg finns med i klubben.

Ni fick framgångar också öppna trippeln.

– Vi lyckades väldigt bra. Av över hundra tävlande blev det brons.  Med tanke på att jag själv är 55 plus och Mikael Bartoft och Sebbe Kallionpää är juniorer måste man säga att vi lyckades över all förväntan.

Sebbe Kallionpää

Sist men inte minst så tog Sebbe Kallionpää brons i Junior Singel SM.

Sammantaget blev det en mycket stor framgång för boulegänget från Fellingsbro.

 

Therese Broberg till vänster, Camilla och Tea Åkerblom tog guld dam trippel.                                Undre raden Sebbe, Palle och Mikael.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Elias ben Salem 270 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.