Se något utanför vår vackra socken genom Gunnels kamera: Arboga till Kungsör t.o.r

Foto: Gunnel Godulf

Utflykt utanför socknen denna gång, men inte så långt bort. Lite längre ned på Arbogaån.


Arboga till Kungsör

Det hade ju varit roligt att kunna ha båt här och kunna ta sig hela vägen till Mälaren på ån härifrån men det är ju lite för många hinder på vägen, både broar och kraftverk. Så båt från Arboga och ned till Kungsör på Arbogaån. För många som har sin båt i Arboga är förmodligen detta bara en transportsträcka, man kollar på klockan hur långt det är kvar till Kungsör och att man kommer i lagom tid för broöppning. Man kan bara passera under broarna om båten är lägre än 2,70 m. På denna båten är masten fällbar så vi behöver inte passa tiden för broöppning. Det finns mycket vackert att se, man vet aldrig vad man möter och får syn på under resan.


Kungsör till Arboga

About Elias ben Salem 1550 Articles
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som nu övergår till fellingsbro.se.