Förskolan besöker Hembygdsföreningen

Egentillverkade dockor med inspiration från tidigare århundradens form av ett vedträ och gamla tygbitar.

Fredagen den 18 maj fick Hembygdsföreningen besök av 30 glada barn och deras lärare från förskoleklassen på Ekbackens skola.

När vi frågar Birgitta Bartoft om vad som hände säger hon:

– Vi delade upp i barnen i tre grupper och som turades om att besöka tre platser i Fellingsbro. Första stoppet var Stenstagården  där jag berättade att  en soldat med högre rang hade bott där. Barnen var mycket intresserade av alla svärd som hängde på väggarna. Lasse-Maja hade arbetat där och 8 små råttor hade gömt sig på gården.

Sune Hellberg

Äventyret gick vidare till Husartorpet Fågelsången där Sune Hellberg berättade  om husarerna. Sune hade förberett barnen genom att besöka klassen och berätta om husarerna tidigare.

Sist men inte minst besöktes Hällbystugan där Gunnel Dahlquist berättade  om skomakeriet, dockorna och visade den fina husaruniformen.

Tiden som blev över ägnades åt att äta matsäcken från skolans matsal och att själv få tillverka en egen docka från tidigare århundrade i form av ett vedträ och gamla tygbitar.

About Elias ben Salem 255 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.