NATURPASSET – MER ÄN BARA MOTION!

Foto: Elias ben Salem

Sveriges bästa motionsspår

Ann-Gret och Alf Lundkvist
Foto: Elias ben Salem

På parkeringen vid motionsslingan på Käglan träffade Alf och Ann-Gret Lundkvist sommaren 2016 två yngre män som såg lite vilsekomna ut. Som de sanna fellingsbroare de är var de genast framme för att hjälpa till. När fellingsbro.se frågar  Alf och Ann-Gret om detta säger de:
– Vi talade med Philip Persson och Oskar Jensen som gick orienteringlinjen på gymnasiet.  De berättade att de hade som examensuppgift ett projekt att testa 290 kommuners motionsspår. Därför  kontaktade de Lindesbergs kommun för att få testa det bästa spåret i kommunen och fick till svar att det var Käglan i Fellingsbro.

Vill du veta mer om projektet?

Naturpasset

Nu placerade sig inte Käglan bland de 100 bästa i landet men det är väldigt roligt att vi har förmånen att i kommunen ha ett fantastiskt motionsspår som många utnyttjar, och ännu fler har möjlighet. Orienteringsklubben har ordnat en väldigt trevlig aktivitet – Naturpasset – där du har möjlighet att njuta just av den härliga naturen.

Johnny Erixon

När vi frågar Johnny Erixon säger han:
– Naturpasset 2018 startade den första maj och pågår till den 14 augusti. Med sol, sommar och skärmar i skogen är alla välkomna till årets naturpass. Som  många år tidigare finns passet även i år på Käglan – nu mellan Krämplinge och Mosstorp. Käglan är ju vår ”Rekreaktionspark” med ett otal stigar och vägar.

Det gäller att hitta de orange/vita skärmarna och stämpla i rätt ruta på startkortet, med den stiftklämma som finns på kontrollstolpen.

För att delta i utlottningen av ett antal priser fordras att samtliga kontroller stämplas!
Kartskala 1:7500, det vill säga 1 millimeter på kartan motsvarar ca 5 m i verkligheten och 1 cm ca 75 m.
Försäljningsställe är Hemköp och priset är 50 kronor.
Startkorten lämnar Du där, efter väl förrättat värv!

Vill du veta mer är det bara kontakta ”banläggaren” Johnny Erixon, 0581-620773 eller 070-6514189.

Eftersom det är orienteringsklubben som städar banorna på käglan uppmanar de alla:

HÅLL SVERIGE RENT!! SKRÄPA INTE NER I NATUREN I!!!

About Elias ben Salem 270 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör. Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.