Framgång föder framgång för Knytgubbarna!

En bild på Knytgubbarna med nya jackor
Tack för den här säsongen!

Det har gått några veckor sedan vi skrev om Knytgubbarna. Sedan dess har de varit på slottet, fått ett stipendium och snart blir det lunch och bowling med delar av kommunstyrelsen som tack för gott arbete.

I vintras var landshövdingen här. Nu var Knytgubbarna där, på slottet i Örebro.

På slottet var Knytgubbarna och presenterade sin verksamhet för intresserade människor från övriga länet. Inbjudan till slottet och landshövding Maria Larsson är sannolikt ett resultat av landshövdingens besök här i Fellingsbro hos Knytgubbarna i vintras. De imponerade stort på henne då. Nu fick de chans att sprida mer kunskap om sin verksamhet för att även inspirera andra i vårt län.

För en tid sedan blev Knytgubbarna inbjudna till middag på Bångbro Värdshus av Sparbanksstiftelsen.  Där blev det både god mat och en hel del pengar.

Pliggen Lindén och Johnny Erixon

-Vi fick ett stipendium från Sparbanksstiftelsen på 15 000 kr. Det var helt oväntat och väldigt välkommet, berättar en glad knytgubbsgeneral ”Pliggen” Lindén.

Ännu fler skolor

-Pengarna kommer väl till pass. Vi ska använda dem till att skaffa ny utrustning och till att hjälpa fler skolor att kunna komma hit till ishallen i Fellingsbro. Vi har satt som mål att få hit ännu fler skolor så att vi kan hjälpa ännu fler barn att få lite roligt.

Säsongsavslutningen för Knytgubbarna blir den årliga och traditionella lunchen med efterföljande bowling i Lindesberg.

-Det är kommunen som bjuder in och visar att de uppskattar vår verksamhet, säger Pliggen som redan nu ser fram emot nästa säsong tillsammans med sitt eminenta knytgubbegäng.

About Arne Wikström 239 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.