4H-klubb bildad i Fellingsbro/Frövi

Kor på sommarbete

Föreningslivet i Fellingsbro socken har blivit ännu rikare och större. Den första 4H-klubben har bildats.

Initiativtagare till 4H-klubben i Fellingsbro/Frövi är Lotta Larsson, Sällinge säteri, Sällinge, som även är medlem i Fellingsbro sockenråd.

Lotta Larsson

-Det är inte mer än någon månad sedan vi bildade vår 4H-klubb men vi har stora planer för framtiden, säger Lotta som berättar att styrelsen även består av Boel Persson, Lindesberg, Anna Ruthström, Rockhammar, Maria Persson, Lindesberg, Jasmine Ruthström, Rockhammar och Anna Persson, Lindesberg.

4H:s övergripande vision är att alla barn och ungdomar ska utvecklas till engagerade. välmående och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden. De fyra H:en kommer från huvud för hälsa. hjärta för medkänsla, hand för färdighet och hälsa för ett sundare levnadssätt.

Kosläpp som premiär

Fellingsbro/Frövi 4H-klubb kommer att söka samarbete med föreningar, bygdegårdar och lantbrukare i Fellingsbro socken för att på så sätt ordna bland annat kurser om djur- och djurhållning och skapa en allt bättre kontakt mellan ”stad och land”.

 

Premiärarrangemanget för Fellingsbro/Frövi 4H-klubb blir att ordna ett kosläpp i Sällinge den 13 maj för förskolebarn och skolbarn (med föräldrar) från Fellingsbro, Rockhammar, Pilkrog och Frövi.

-Ja då tänkte vi passa på och sälja saft, kaffe och bullar så att vi får ihop en slant till klubbkassan, säger Lotta.

-Målet för vår 4H-klubb är att skapa en 4H-gård med möjlighet till lägerverksamhet.

Vill  du veta mer om Fellingsbro/Frövi 4H-klubb kan du mejla till frovifellingsbro4h@gmail.com

About Arne Wikström 239 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.