Fullt ös i Fellingsbro med Fellingsbro motordag!

-Kom och lyssna. De är fantastiska! säger Peter Fryxell om Rydell & Quick, som underhåller under Motordagen den 1 maj i fellingsbro.

Befolkningen mångdubblas, karavaner med bilar kommer till Fellingsbro. Den årliga Motordagen kan närmast beskrivas som rena hjulafton, rena folk- och motorfesten! Årets stora begivenhet alla kategorier!

Peter Fryxell, Motorbolaget i Fellingsbro, är motorfestgeneral. Tillsammans med sitt arrangörsteam – ett tiotal personer – har han förberett såväl sig själv som området runt Motorbolaget/Mekonomen för årets stora massinvandring.

– Har vi tur med vädret kan det säkert komma 4 000 – 5 000 människor hit till Fellingsbro den 1 maj, säger festgeneralen själv som under 13 år utvecklat Motordagen till att bli Årets STORA Folkfest i Fellingsbro med omnejd.

Arrangemanget drar officiellt igång kl 13.00. Men faktum är att det brukar vara full fart hela dagen. Det mesta som tar sig fram på hjul går att beskåda, allt från mopeder, motorcyklar, traktorer och välputsade samt kromglänsande ”amerikanare” från tidigt 50-tal.  Ett tiotal av fordonen kommer att få pris. Totalt räknar man med att det kan komma 600-700 fordon som ska visas upp.

– Vi går runt och bedömer bilarna. De som sticker ut mest kommer att ”prisas”.

Dans på ”burk”

Musik blir det också. Den i svenska motorkretsar välkända gruppen Rydell & Quick står för underhållningen. För mathållningen står fotbollen och ishockeyn i Fellingsbro. De serverar varm korv och hamburgare.

Den som vill slå runt mer än vanligt på Motordagen har alla möjligheter att göra det i år. FMK i Arboga kommer nämligen att erbjuda möjligheten att slå runt med en bil genom en speciell roterande personbil.

– Det är en upplevelse kan jag lova. säger Peter glatt.

Dans blir det också, om än på ”burk”. Berit och Caroline Kleber, Fellingsbro, kommer att sälja sin närmast världsberömda kalvdans på den marknad som skapas under Motordagen av ett 40-tal knallar.

Till allt detta kommer så lokala företag och föreningar att visa upp sig.

Sammantaget: Motordagen är en motorfest och en dag för social gemenskap och glädje.

– Vi har ett 40-tal funktionärer som hjälper till med att göra detta arrangemang till något alldeles extra. De jobbar alla helt ideellt vilket är fantastiskt. Men så är det här i Fellingsbro. Vi hjälps åt, säger Peter och hans team.

 

About Arne Wikström 313 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.