Singerat: Det går som en dans!

Bild på Chefredaktören Elias Ben Salem

Sockenrådet har haft sitt första möte efter att de valdes på sockenstämman för ett par veckor sedan. Därmed hoppas och tror jag att vi skriver ett nytt och spännande kapitel i Fellingsbro sockens utvecklingshistoria. Den kan bli hur bra som helst eftersom ”råmaterialet” är så fint: en socken rik på fantastiska människor och intressanta verksamheter och företeelser. Vi på fellingsbro.se önskar Sockenrådet lycka till med utvecklingsarbetet. Det enda de inte ska utveckla och få mer fart på är tågen. Dem ska Sockenrådet i stället få att stanna i Fellingsbro. När – inte om – så sker, kan vi tala om att vår framtida utveckling kommer att gå som på räls.

Så har det varit en minimässa i Ekbacken skolas gamla matsal. Där presenterades många matnyttiga tips om hur man kan göra för att utveckla både sin förenings verksamhet och dess ekonomi. Det var länsstyrelsen i Örebro – Åsa Lindin och Josefin Eklund – som arrangerade minimässan. Den blev kort och gott en succé! Med fler sådana arrangemang blir Fellingsbro socken inte bara en viktig del av Lindesbergs kommun utan även en allt större del av ”Positiva Sverige”.

Dessutom noterar jag med glädje och tacksamhet att våra viktiga bygdegårdar har förstått vitsen med att samarbeta. När Spannarboda, Sveaborg och Balsta bjuder upp till dans fixar Nyckelby bygdegård till kundunderlaget genom att ordna en danskurs.

Så vad var det jag sade: När man samarbetar går det mesta som en dans!

Vänligen

Elias

About Elias ben Salem 88 Articles

Elias som bor i Fellingsbro är  (o)ansvarig chefredaktör.
Han är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet.
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.