Möt våren på Solhem!

En bild på Angelica & Pernilla som tagit över Solhems handelsträdgård
Soliga leenden på Solhems nya ägare inför nypremiären.

Det är dags för nypremiär med de nya ägarna på Solhem. Det blir konst, kaffe, godis och säsongens första penseér samt möjligheter att göra en hel del ”klipp” band blommor och blad.

Pernilla Johansson  och Angelica Ruth tog över Solhems handelsträdgård för en månad sedan. Nu är de klara för en rejäl nypremiär. Den pågår hela veckan mellan den 19-25 mars och är fylld med överraskningar.

Den börjar redan den 19 mars, nu på måndag, med en utställning av fellingsbrokonstnären Carin Nystedt Andersson. Hennes konstverk följer med under hela veckan. Dessutom kommer hon att lära ut den ädla konsten att måla i akvarell.

Kaffe med dopp från Schuberts under nypremiären hos Angelica och Pernilla.

Hela veckan är det dessutom tipspromenad med garanterad vinst vilket i sin tur resulterar i att alla besökare går hem med lite ”matjord i fickorna”. Har man frågor om denna jord kan man komma på fredag då Hasselfors Garden finns på plats för att svara på alla möjliga och omöjliga frågor om jord. Schuberts bröd, från andra sidan sockengränsen i Frövi, kommer bl a att göra det möjligt med fikapauser under nypremiären. Dessutom kommer Bergslagspraliner att bjuda på godis.

Vårpremiär

Det är inte bara grönt och skönt på Solhem utan även sött och gott.

Nypremiären bjuder även på en minimarknad med varor från Balsta Gårdsbutik, Lycktäppans ekologiska rapsolja, Storgårdens ekologiska vetemjöl samt ”biprodukten” honung från Furuhill.

– Dessutom blir det nypremiär för våren! De första penseérna har slagit ut! säger Pernilla och Angelica och slår ut med både händer och armar i något som kan ses som en välkomstkram till alla besökare.

– Vi har några nya leverantörer av textilier och presentartiklar. Det firar vi med många extrapriser, säger Pernilla.

– Hela programmet för veckan finns på vår nya hemsidan www.solhems.se, säger Angelica

 

About Arne Wikström 226 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.