Livet är livat på landet!

Kosläpp Sverkesta gård Foto: Elias ben Salem

Balsta bygdegård: dans! Spannarboda bygdegård Sveaborg: dans! Nyckelby: Dans(kurs)! Ullergården: Äggjakt! Fellingsbro: Vår- och nypremiär på Solhems handelsträdgård.

Den som säger att livet på landet är trist och händelselöst har inte bott i Fellingsbro socken…

Vi börjar med barnen. Det är för dem som det blir ”Äggjakt” på Ullergården i Ulllersätter den 24 mars. Förberedelserna för det äventyret med störtande påskkäringar och skadskjutna kråkor är i full gång. Så även anmälningarna till detta påskäventyr.

-Vi har två ”föreställningar”. En kl 10.00 och till den är det slutsålt. Till ”Äggjakten” kl 11.30 finns det några platser kvar, säger Cajsa Carlsson som sannolikt kommer att dyka upp som höna under föreställningen.

Danskurs

Den 25 mars blir det full rulle i Nyckelby bygdegård med Petra Johansson från dansklubben Rockrullarna i Örebro. Då startar danskursen ”bugg och foxtrot”.

-I vanliga fall åker folk in till Örebro och Rockrullarna för att läsa sig dansa, men nu kommer de hit. Det är närmare 30 personer som anmält sig till danskursen och de är i åldrarna 30 till pensionär. Det finns fortfarande plats för några till. Det går bra att anmäla sig till mig (070 641 95 20), säger en glad Caroline Kleber, som håller i danskursen.

Våren blommar ut på Solhems handelsträdgård i helgen.

I helgen, 23-25 mars, är det final för vår- och nypremiären på Solhems handelsträdgård med  årets första penséer, godisprovning, konstutställning, tipspromenad och en hel del annat.

Dessutom blir det dans, mat och gemyt i såväl Spannarboda/Sveaborg den 24 mars,  som i Balsta och Grönbo  bygdegård den 29 mars.

Visst händer det mycket roligt i vår fina socken!

 

Spannarboda Sveaborg
Balsta
Grönbo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Arne Wikström 205 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.