Full fart på Minimässan i Fellingsbro

Ekbackens matsal var välfylld med intresserade besökare till minimässan om hur föreningar och organisationer kan utveckla sin verksamhet, inte minst ekonomiskt.  Efter en kort inledning av kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson presenterade de medverkande vad deras organisationer kunde hjälpa föreningar med.

Irja Gustavsson
Kommunstyrelsens ordförande

Bergslagens Sparbank, Sparbankssiftelsen, Hela Sverige ska leva, Coompanion m fl företag och organistioner berättade om vad de kan göra för att hjälpa föreningar och organisationer i vår socken i syfte att utveckla verksamheten. Utan tvekan skapade den här minimässan många nya kontakter.

Josefin Eklund

Länsstyrelsen i Örebro län var arrangör av mässan och där arbetar Josefin Eklund som var en av de ansvariga. Hon säger så här om mässan:

-Det var väldigt roligt att det kom så mycket besökare. Det kändes som om minimässan verkligen uppskattades. Det visar också att det finns ett behov av att skapa kontakter mellan föreningarna och de organisationer m fl som kan hjälpa till med föreningarnas utveckling. Sedan gäller det att föreningarna använder och utvecklar de här kontakterna. Men nu är i alla fall första steget taget.

Kan det rent utav bli en årligt återkommande ”minimässa”?

-Det är möjligt men då måste vi på länsstyrelsen i Örebro få till ett samarbete med t ex Sockenrådet i Fellingbro och Lindesbergs kommun. Det tar trots allt lite tid att ordna ett sådant här arrangemang.  Men om man kan samarbeta om mässan går det säkert även att utveckla den med bl a fler utställare.

Det som bidrog till mässuccén var även Nyckelby hembygdsförening och Fellingsbro sockens egna naturbegåvningar och prima primadonnor ”Thyra och Hjördis”. De gjorde att mässan även blev både god (kaffet) och rolig (”mässshowen”).

-De bidrog utan tvekan till att det här blev en mässa som fastnar i minnet! Ett stort tack.

 

Håkan Ahlgren och John Martinsson

När fellingsbro.se frågar Håkan Ahlgren och John Martinsson om vad de tyckte om minimässan svarar de: En väldigt välbesökt mässa med många intressanta möjligheter att få stöd och hjälp i föreningarnas verksamheter.

Ulla Eklund

Ulla Eklund: ”Vilken härlig välfylld mässa. Den ser jag gärna återkomma. Den påminner mig om den stora mässan vi hade i ishallen för några år sedan. Det skulle vara trevligt att upprepa den också.

Pliggen Lindén och Johnny Erixon

Vad funderar Pliggen Lindén och Johnny Erixon på?  -Vilket fantastiskt utbud vi har tillgång till säger Pliggen och på vilket sätt kan vi få stöd i vår verksamhet tillägger Johnny Erixon

Hjördis och Thyra

Självfallet frågade vi Hjördis och Thyra om de hade fått svar på sina frågor. – Vi är mycket nöjda med att mässan kom till Fellingsbro. Det är inte så ofta så många viktiga personer kommer hit samtidigt som kan ge oss svar på de viktiga frågorna vi har.

Nu ägnar vi oss åt att äta av allt det trevliga gratis godiset.

 

Här kan du uppleva Thyra och Hjördis i full aktion. Tryck på länken – pilen ovan.

 

 

 

 

 

About Elias ben Salem 1550 Articles
Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som nu övergår till fellingsbro.se.