Knytgubbarna kan bli nästa exportsuccé

En bild på Knytgubbarna med nya jackor
Tack för den här säsongen!

Ännu en stjärna till stjärnorna. Knytgubbarna i Fellingsbro har utsetts till ”Årets eldsjälar i Lindesberg 2017”!

Årets eldskäl 

Det var under förra veckans näringslivsdag i Lindesberg som Knytgubbarna ”Pliggen” Lindén och Håkan Ahlgren fick ta emot och ta med sig hyllningar och blommor till alla Knytgubbarna.

-Ni är årets eldsjälar för ert unika och osjälviska arbete. Ni är barnens hjältar och kompisar, sade Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande

En bild på Landshövding Maria Larsson pratar med Pliggen
Landshövding Maria Larsson pratar med Pliggen (Foto: Lena Kallionpää)

När fellingsbro.se talar med knytgubbsgeneralen ”Pliggen” har det gått några dagar sedan det succéartade mötet med landshövding Maria Larsson och deltagarna i näringslivsdagen i Linde.

Hur känns det?

– Jättebra! Jättejättebra!! Alla knytgubbarna var jätteglada och jättenöjda. Det är roligt med uppskattning. Landshövdingen var väldigt positiv. Kul! Det blev verkligen bra.

-Och så detta med eldsjälar…ja vad ska man säga…att man är rörd…att vi har så roligt tillsammans…att…Det finaste pris vi fått och får är trots allt varje kram från ”våra ungar”. Att få göra det här som vi gör är inte svårt. Att få uppleva det vi får uppleva är däremot riktigt stort…fint…varmt…innerligt härligt.

Fellingsbroexport

Eftersom det finns några tusen ishallar runt om i landet borde det finnas en stor ”marknad” för Knytgubbarnas verksamhet. Kan ni inte få kommunen och länsstyrelsen att bjuda in andra kommuner, länsstyrelser och föreningar till Fellingsbro för att visa ”Fellingsbromodellen för framgångsrikt integrationsarbete”? Knytgubbarnas verksamhet skulle kunna bli rena exportsuccén.

– Det är ingen dum idé. Vi får börja med att tala med kommunen. Det skulle kunna bli bra PR för både Fellingsbro socken och Lindesbergs kommun.

Dessutom har ni Knytgubbar blivit något av seriefigurer i fellingsbro.se, hur känns det?

– Oj oj oj, det är riktigt riktigt stort! Nästan störst. Vilken ära! säger ”Pliggen” och skrattar gott.

– Nackdelen är att vi Knytgubbar nästan tröttnar på oss själva när vi möter oss själva i tidningen varje gång vi öppnar den.

Det är, som man brukar säga, ”smällar man får ta”.

 

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.