Pigg ”Pligg” Svensk Hjälte!

Bild på Pliggen som håller upp en Aftonbladets affisch där det står -Pliggen i Fellingsbro löste skolans skridskoproblem

Knytgubbarna verkar i Fellingsbro men är numera kända i hela Sverige! Nu i veckan uppmärksammades de och dess skapare ”Pliggen” i Aftonbladets serie Svenska Hjältar.

Svenska Hjältar uppmärksammar hjältarna i vardagen. De som visar prov på ovanligt stort mod, civilkurage eller medmänsklighet. I den beskrivningen passar Knytgubbarna i Fellingsbro in!

Knytgubbarna hjälper barnen i Fellingsbro med att knyta och lära sig åka skridskor. Knytgubbarna har också blivit en viktig del i integrationen av nyanlända i Fellingsbro.

Nils Göran – vem är det?

Hjälten själv – ”Pliggen” – som ingen vet vad han egentligen heter (Nils Göran Lindén) är glad över den uppmärksamhet han och alla de andra vardagshjältarna i Knytgubbarna får.

– Vi jobbar ihop och vi gör det bra. Det är roligt att vi kan visa omvärlden att man kan åstadkomma ganska mycket om man verkligen vill och hjälps åt. Det är det vi gör i Knytgubbarna här i Fellingsbro.

Med sin knytverksamhet bygger Knytgubbarna helt enkelt broar mellan människor i Fellingsbro oavsett ålder och bakgrund. De visar att ett lyckat integrationsarbete inte kräver så mycket mer än ”ett stort, varmt hjärta och vanlig, vänlig medmänsklighet”.

Knytgubbarna är värda all uppskattning och all uppmärksamhet de får.  Numera är det 15 skridskosnöreknytare. Laguppställningen består av: Karl Gerhard Karlsson, Christer Eriksson, Ingvar Risberg, Bo Pettersson, Sven-Ove Hellström, Sören Western, Göte Pettersson, Håkan Ahlgren, Håkan Olgemar, Bo Henningsson, Lars Johansson, Alf Lundqvist, Johnny Erixon, Lars Jellvert och Pliggen.

 

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.