Man kan röka fredspipa med en tårta. I alla fall i Fellingsbro!

Tonen mellan Fellingsbro och Lindesberg är inte bara rå ibland. Den kan även vara hjärtlig. Dessutom fylld med ett vist mått av humor. Samt med kaffe och tårta. Vi kan tacka ”knytgubbsgubben” Johnny Erixon och komunalrådet Irja Gustavsson för det.

När fellingsbro.se tog kontakt med Irja angående de nya lekplatserna i Fellingsbro kom vi bland annat in på relationen mellan Fellingsbro och Linde. Den kan som bekant kännas lite ansträngd ibland.

Irja berättade att hon tillbringade många år av sitt liv i Fellingsbro och att hon är både bekant och god vän med många personer i vår socken. Inte minst med Johnny.

– Jag kommer ihåg att Johnny och jag hade lite olika uppfattning om något som rörde Fellingsbro och Lindesberg för några år sedan. Diskussionen slutade med att jag sade till Johnny att ”den dag du säger något positivt om Lindesberg ska jag bjuda dig på tårta”.

Johnny
be good

Dagen därpå stötte fellingsbro.se på Johnny. Naturligtvis frågade vi om han hade något positivt att säga om Linde.

– Nora är bättre! svarade han och skrattade.

Jo men nu handlade det om Linde och om något bra.

– Ja ja, visst finns det. Men jag måste tänka efter…

– …jag måste nog tänka efter lite till.

– Men du, varje år bjuder Linde kommun in oss knytgubbar till lunch efter varje skridskoknytningssäsong. Det är mycket positivt! sade Johnny.

– Oj, sade han det? sade Irja när fellingsbro.se ringde upp.

– Då måste jag komma och bjuda på tårta!

En tårta som ”fredspipa” är inte det sämsta.

Denna historiska händelse kommer att äga rum i Sockenstugan i Fellingsbro under ett redaktionsmöte någon av de närmaste torsdagarna.

Av förklarliga själ kommer fellingsbro.se vara på plats och rapportera från fredsmötet i Fellingsbro socken i nådens år 2017.

About Arne Wikström 229 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.