Året som gick för lagen i våra hjärtan

Fotbollssäsongen är över och både Fellingsbro och Nyckelby har skött sig bra. Nyckelby slutade fyra i serien och Fellingsbro sexa. Tränarna Lars Olof Lindh, Nyckelby, och Charlie Bengtsson, Fellingsbro, tror och hoppas att det ska gå ännu bättre nästa säsong. Men för Fellingsbro finns ett frågetecken om vem som ska träna laget.

Sista matchen för Nyckelby slutade med en storseger; 12-3 mot Nora. Med det och säsongen i stort är Lars Olof nöjd.

– Definitivt samtliga lag i vår serie var betydligt bättre i år så vi har klarat konkurrensen mycket bra.

En förklaring är systemet med tre tränare, en huvudtränare, Henry Kallio, och två hjälptränare, Per Åkerlind och Marko Makkonen.

– Det har fungerat ypperligt. De har verkligen utvecklat såväl spelet som spelarna.

Nyckelby-truppen har varit väldigt jämn men en som visat framfötterna är Viktor Larsson som vann skytteligan, 21 mål.

– Inför nästa säsong hoppas jag att vi kan behålla systemet med tre tränare och att vi får behålla alla spelare. Dessutom tar vi gärna emot 2-3 yngre förmågor. Får vi det kan vi sikta ännu högre nästa år.

– Drömmen vore om vi kunde ha ett träningsläger. Vi får se vad styrelsen säger. Senast vi var iväg var för fyra år sedan. Då var vi i Båstad men vi har varit både i Italien och Holland. Så långt bort kommer vi knappast någon mer gång. Men en gemensam samling under några dagar skulle betyda mycket för sammanhållningen, spelet och det vidare avancemanget i serien.

Fellingsbro
kommer

Charlie är nöjd med Fellingsbros insats och resultat. Inte minst med tanke på förutsättningarna. Sista matchen slutade 4-4 mot Hällefors.

– Vi har ett mycket ungt lag. De flesta släpptes upp i A-laget i fjol och de har krigat framgångsrikt i årets seriespel.

– Tittar vi på resultaten kan vi se att det har varit mycket ”stolpe ut” eller uddamålsförluster. Nästa år har de mer rutin och då kommer det sannolikt att gå ännu bättre. Det här laget har framtiden för sig och alla spelarna kommer från orten.

– Grabbarna spelar med och för varandra. Ärligt talat vet jag inte vem som t ex gjort mest mål. Jag brukar säga åt grabbarna att vem som helst kan göra mål men det är bara laget som kan ta oss dit.

Hur ser det ut med tillväxten?

– Det har varit väldigt dåligt några år men nu ser det ut som om barnkullarna har blivit större. Det lovar gott.

Vad tror du om nästa år?

– Den frågan får du ställa till nästa tränare. Jag slutar i Fellingsbro nu. Det är dags för nya krafter att ta över och fylla laget med nya spelidéer. Men jag tror och hoppas att grabbarna kommer att kriga på.

När Charlie nu lämnar Fellingsbro gör han det efter ett stort antal år med gedigna insatser som såväl spelare som ledare. Och inte bara i Fellingsbro. Han har även skördat framgångar med Nyckelby.

fellingsbro.se gratulerar Arboga Södra som gjort ett tränarfynd och önskar Charlie lycka till!

About Arne Wikström 195 Articles

Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.