Det händer i veckan

Måndag 17 juni

Ängebykyrkan har inget särskilt program denna vecka, utan hänvisar till programmen som sommargårdarna Uskavi och Hjälmargården har. Dessutom håller Svenska kyrkan gudstjänst på midsommardagen vid Stenstagården på Hembygdsgården.

Rotary. Tina Backman som är varumärkesutvecklare på Lindesbergs kommun kommer till Fellingsbro folkhögskola kl. 18:00 och berättar om projektet Hej ambassadör. Kom och delta och hjälp till att sätta Fellingsbro på kartan, så att vi inte försvinner i bruset från tätorten. Goda och glada ambassadörer behövs för att lyfta Fellingsbro som en levande ort in i framtiden.

Svenska kyrkan. Tredje dagen med pilgrimsvandring sker vid Finnåkers kursgård och man går 17 km runt Oppäsen på blandat skogsväg, stig och grusväg. Samling kl. 09:30 vid kursgården. Ta med matsäck och vatten för hela dagen. Hundfritt.

Biblioteksbussen. Bokbussen kommer till Grönbo kl. 10:00 och till Blixterboda kl. 16:00. (Med reservation för ändringar, som t.ex. att bibliotekets egen turlista säger att det är i morgon, tisdag (med reservation då, förstås). Ni som bor i Grönbo eller Blixterboda har säkert koll.

Lindesbergs kommun. Kommunfullmäktige sammanträder kl. 14:00. Du kan delta digitalt och länken till mötet hittar du här. Det finns en punkt som heter Allmänhetens frågestund där du har möjlighet att ställa frågor till kommunledningen.

Tisdag 18 juni

Svenska kyrkan. Fjärde dagen med pilgrimsvandring med samling vid Vedevågs kyrka kl. 09:30. Vandringen är 13 kilometer lång i lätt terräng. Ta med matsäck och vatten för hela dagen. Hundfritt.

Biblioteksbussen. Bokbussen kommer till Grönbo kl. 10:00 och till Blixterboda kl. 16:00. (Se invändningar under måndagen.)

Grenverket Lindesberg. Lovaktivitet i utställningen Lappa och laga. Utställningen handlar om konsten att laga det som är trasigt och lovaktiviteten börjar med en visning av utställningen och sedan kan man få testa att laga något textilt i skaparhörnan; ta gärna med något textilt som behöver lagas. Fri entré. Från kl. 13:00 till 15:00.

Svenska kyrkan. Öppet informationsmöte om kyrkans organisation och framtid i Fellingsbro socken. Plats: S:t Olofsgården. Tid: Kl. 18:30.

Onsdag 19 juni

Svenska kyrkan. Femte och sista dagen med pilgrimsvandring med samling kl. 09:30 vid Näsby kyrka i Frövi. Vandringen är 14 kilometer, mestadels på grus- och skogsväg. Ta med matsäck och vatten för hela dagen. Hundfritt.

Svenska kyrkan – Finnåker. Mässa i Finnåkers kapell kl. 19:00.

Fellingsbro-Frövi IK.  Man håller en ledarträff med start kl. 19:00 för att planera säsongen 2024/2025. På agendan står att man ska titta på aktiva barn och ungdomar per årskull; vilka lag som ska anmälas för seriespel 24/25; vilka träningsgrupper som ska finnas inklusive gruppernas ledare; man ska titta på behovet av materialinköp, ledarutbildningar och diskutera utdrag ur belastningsregistret samt marknadsföring och rekrytering till olika grupper. På kvällen bjuds det på fika.

Sockenstugan håller öppet kl. 16:00-20:00 för alla kreativa och sällskapliga människor i alla åldrar som vill träffas och umgås en stund utan krav på prestation.

Fredag 21 juni

Fellingsbro Hembygds- och fornminnesförening. Midsommarfirande kl. 09:00-16:00. Kl. 09:00 börjar man klä stången, så gå ut och plocka blommor och kom och var med och klä stången. Kl. 13:00 reser Knytgubbarna stången och Spelmanslaget med dansare deltar. Sören Wester kommer sedan att leda traditionella danslekar. Kl. 13:45 blir det uppvisning av Tassadansarna. Efter uppvisningen fortsätter dansen runt stången. Det finns servering och man kommer även att sälja böcker. Välkommen till ett traditionsenligt midsommarfirande.

Lördag 22 juni

Fellingsbro Konstgalleri (FOG) håller öppet kl. 11:00-14:00. Just nu pågår utställningen Pälsdjur. Det är en utställning om djur av päls eller möjligen om päls från djur eller kanske varelser som varken är det ena eller det andra. Päls är ledordet. Och det är inte vad du kanske tror att det är. Det är något mer och annorlunda. Utställningen pågår till och med den 7 juli.

Svenska kyrkan – Fellingsbro Hembygds- och fornminnesförening. Gudstjänst kl. 14:00 med kyrkoherde Per Kallin Pålsson, vid Stenstagården (inne i Stenstagården om det regnar). Fellingsbro spelmanslag medverkar och Hembygdsföreningen bjuder på fika.

Pilgrimens har öppnat sin trädgård för säsongen. Man är välkommen att strosa runt i pilgrimsträdgården och grönsaksodlingen. Det går bra att njuta av kaffe och kaka på trädäcket med utsikt över sjön. En och annan planta eller påsar med nyskördade grönsaker när skördandet väl börjar in i juli finns att köpa. Det är öppet kl. 14:00-17:00, adressen är Grönbo 418.

Söndag 23 juni

Fellingsbro Konstgalleri (FOG) håller öppet kl. 11:00-14:00. Just nu pågår utställningen Pälsdjur. Det är en utställning om djur av päls eller möjligen om päls från djur eller kanske varelser som varken är det ena eller det andra. Päls är ledordet. Och det är inte vad du kanske tror att det är. Det är något mer och annorlunda. Utställningen pågår till och med den 7 juli,

Hela veckan lång

Fellingsbrobadet. Håller öppet kl. 10:00-18:00.

Fellingsbrobadet. Simskola. Måndag till torsdag denna vecka och måndag till fredag nästa vecka är det simskola vid Fellingsbrobadet i Fellingsbro för åldrarna 6-15 år mellan kl. 09:00 och 12:00. Frågor och anmälan kan mejlas till energikallan@besoklinde.se.

Nostalgibyn. Nästan hela veckan. Stängt på måndag och midsommarafton, annars öppet kl. 11:00-17:00. Adressen är Nordal 130, men de flesta kallar det väl Hosta. Känner man inte för att leva i nuet för ögonblicket, är det väl värt ett besök där. Både för nostalgin och för miljön med minigolf och servering.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*