Ingemar Olsson som verkade i Ängebykyrkan för 10 år sedan är nu på återbesök i Ängebykyrkan den 10 juli 18.00

Ängebykyrkans församling Hemvägen Fellingsbro

För tio år sedan hade Ängebykyrkan en väldigt karismatisk pastor Ingemar Olsson med mycket musik i bagaget. Mats Byrén – pastor i Ängebykyrkan – har talat med honom.

Ingemar Olsson Föto: Ängebykyrkan

– Hej Ingemar! Du var ju pastor i Ängebykyrkan för ungefär tio år sedan. Hur minns du den tiden?

– Oj, det finns många starka minnen. Jag hade ju aldrig tänkt att bli pastor. Men så kom den stora flyktingvågen, Ängebykyrkan behövde nån med internationell erfarenhet och jag hade ju pluggat teologi en gång i världen. Att jag egentligen är musiker var bara ett plus.
Jag fick en pastorstjänst på 25% under ett år … som i praktiken blev blev 150%! Ett starkt minne var den långa raden av flyktingar i kyrkans mittgång efter varenda gudstjänst. Alla ville ha hjälp med sina asyl-papper. Migrationsverkets blanketter var på en svenska som
ingen förstod, vilket modersmål man än hade… Vissa medlemmar i Ängebykyrkan fungerade nästan som advokater. Jag också.

– Har tiden i Fellingsbro påverkat dig på något särskilt sätt?

– O ja! Jag har fått vänner för livet. Jag har förstått hur tuff,
orättvis och korrumperad världen egentligen är – Sverige inräknat. Det, i sin tur, har lett till att jag har skrivit två nya böcker och flera nya låtar. Boken ”Utvisningen” bygger nästan helt på vad som hände i Fellingsbro.

– Vad tänker du på när du hör ordet ”Fellingsbro”?

– Spännande människor från världens alla hörn. Och det var där jag hade min första pastorstjänst och blev officiell ägare av frisersalongen Catherine’s.

– Vad kan vi förvänta oss av ditt framträdande på söndag? (gäller alltså söndag 10 juli)
Mycket musik. Allsång och texter som vi sjöng – på olika språk – för tio år sen. Funderingar kring hur både världen och vi har förändrats sen dess. Kanske lite högläsning ur nån av böckerna och ett par låtar från mitt senaste CD-album. Men man vet aldrig. Allt kan hända!

About Elias ben Salem 1495 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.