Se vår vackra socken genom Gunnels kamera: Mera blommor.

Bild: Gunnel Godulf

Grönskan och blommorna kommer så sakta steg för steg. Att blommor kan sprida så mycket glädje bara genom att finnas.Kungsängsliljan ( Fritillaria meleagris ) är speciell med sina rutiga klockformade blommor. Den är Upplands landskapsblomma och finns vildväxande i flera naturreservat.
Troligen är den införd till Sverige och har spridits vidare ut i naturen. Det finns även vita och sådana som har lite annan färgskiftning.

Om du tittar på bildspelet så hittar du även foton på lite andra blommor och förstås skir grönska.
.

Bild: Gunnel Godulf
About Elias ben Salem 1460 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.