Glad Påsk önskar vår alldeles egen äggstra fellingsbroprofil!

Gal-Ant

Tage Danielsson skrev att kan man inte se framåt eller bakåt så får man se upp. Låt oss se fram genom att kika tillbaka med påskhälsningarna 2022.

På fellingsbro.se vill vi hedra en av påskens definitiva minoriteter: tuppen. Han får bli vår profil så här över påsken. Han är väl värd lite utrymme. Det är helt enkelt en fråga om rättvisa. Och om jämlikhet inför äggen. Så här i påsktider kacklar alla om dem, och om hönorna.
Vi slår istället ett slag för tuppen även om det innebär att en och annan höna tuppar av.

Gal-AnDet finns för övrigt en tupp i Fellingsbro socken som heter Gal-Ant. Så här i påsktider går det många historier om honom, Det finns de som hävdar att han är en sprätt men det är enbart ont förtal även om han ibland beter sig som en galning.

Den senaste historien om Gal-Ant handlar egentligen om hans  franska syssling Kam-Oflage. Tyvärr blev han överkörd av en bilturist i utkanten av vår socken helt nyligen. Turisten knackade på hos bonden, som ägde tuppen, och berättade som det var.

– Jag har kört ihjäl din tupp. Hur kan jag ersätta den?

– Inga problem, svarade bonden. Det röda lilla huset som du ser där nere är vårt hönshus. Det är bara att gå dit.

Med den lilla historien vill vi på fellingsbro.se önska alla våra läsare en Glad Påsk!

About Arne Wikström 320 Articles
Arne är lantmästaren som blev journalist. Han har ett förflutet från b l a tidningen Land men är numera ordbrukare, bokstavsskötare och fårfarmare i Nyckelby vars fotbollslag (enligt Arne) spelar på Sveriges mest välskötta gräsplan.