Öppet Hus på Folkhögskolan i Fellingsbro – Lördag den 26 mars

Entrén till Fellingsbro folkhögskola
Ja! Nu kan vi äntligen ha Öppet Hus igen.

Fellingsbro Folkhögskola har har öppet hus i Fellingsbro lördagen den 26 mars. Hela programmet hittar du på följande länk
Öppet hus i Fellingsbro fokhögskola

Funderar du på att läsa in gymnasiet, och vill göra det i en trygg och lugn miljö? Har du en funktionsvariation som gör att du behöver en strategi för vardagen? Vill du bli bättre på att förstå och prata svenska?

Vi kanske har lösningen för dig. Kom på Öppet Hus lördagen den 26 mars på Fellingsbro folkhögskola. På Öppet Hus får du träffa lärare, elevassistenter och annan personal som jobbar på skolan. Framför allt får du träffa kursdeltagare som kan svara på dina frågor. Du får se våra lokaler och vara med på en lektion om du har lust.

Tid: Lördag 26 mars, kl. 10-14

Plats: Bergsvägen 2, Fellingsbro

På Fellingsbro folkhögskola studerar du i samverkan och inte i konkurrens. Vi jobbar i mindre grupper och lärare och elevassistenter har tid för dig. Du får ta plats och visa att du kan. Du och dina klasskamrater är med och formar innehållet på kursen.

Ta med dina drömmar och ta med en kompis! Vi bjuder på fika under dagen.

De här kurserna kan du kolla in på Öppet Hus i Fellingsbro

Allmän kurs – bli klar med gymnasiet

Allmän grundkurs – behörigheter, självkänsla och motivation

Du får träffa kursdeltagare och personal och vara med på en matematiklektion på förmiddagen och en lektion i samhällskunskap efter fikat.

Baskurs – för dig med AST
Kursdeltagarna och personalen välkomnar dig och berättar om kursen och hur prova-på-dagarna går till. Du får följa kursdeltagarnas förberedelser inför en planerad skolresa till Åre. Sedan får du prova på att spela Jugger.

Projektkurs – för dig med lindrig utvecklingsstörning
Kursdeltagare berättar om kursen och de olika ämnena. Du får också vara med på en musiklektion och en skapandelektion. Våra kursdeltagare tar dig på en rundtur på internatet där man bor.

Svenska som andraspråk – träna på att för­stå, prata och skriva på svenska

Behandlingspedagog – yrkesutbildning
Vad gör en behandlingspedagog? Kursdeltagarna som går första året på utbildningen välkomnar dig och berättar om de olika ämnena som utbildningen innehåller och om fördelarna med att plugga på folkhögskola.

Stödassistent – yrkesutbildning för dig med svenska som andraspråk
Personalen informerar om kursen. Observera att nästa antagning sker hösten 2023.

About Elias ben Salem 1460 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.