Badet stängt med anledning av covid-19

Bild från Pixabay

Information från Badhuset Energikällan.

 Med anledning av covid-19 och nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten om lokala allmänna råd stänger badanläggningen för allmänheten från och med torsdag 23 december. Möjlighet att boka motionssim kommer att finnas.

Badhuset Energikällan omfattas av Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om smittskyddsåtgärder mot Covid-19 i punkten om att varje person som besöker oss ska kunna disponera 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan. Badanläggningen har flera ytor med ett mycket lågt maxantal vilket inte gör det möjligt för oss att hålla öppet för allmänheten.

Simundervisning för skolverksamhet kommer att pågå under denna period för barn och ungdomar födda 2002 eller senare.

FRÅGOR & SVAR

Nedan har vi gjort en sammanställning på de vanligaste frågorna vi får med efterföljande svar. Denna sida uppdateras löpande.

Vilka delar kommer att vara stängda?Hela badanläggningen kommer att vara stängd för allmänheten under perioden som restriktionerna gäller. Det innebär att motionsbassängen, äventyrsbassängen, barnpoolen, undervisningsbassängen, bastu, bubbelpooler, relaxavdelningen och omklädningsrum kommer att vara stängda.

Kommer det vara möjligt att motionssimma??Du kan boka tid för motionssim, vardagar mellan kl. 06.15-14:30. Bokning sker via mejl, energikallan@besoklinde.se. Observera att du behöver få en bekräftelse på bokningen för att den ska vara giltig. Max tid 1,5 timme inklusive dusch och ombyte.

Kan jag nyttja mitt friskvårdsbidrag oss er fortfarande?
Receptionen kommer att vara öppen mellan kl. 07.00-16.00 den 27–30 december. Det kommer att vara möjligt att köpa årskort, månadskort och 10-kort för dig som vill använda ditt friskvårdsbidrag. Observera att vi har ett maxantal på 6 personer i entrén. Vid fler än 6 personer ber vi er att vänta utanför.

Vad gäller för Actic gym och mig som medlem?
Gymmet är öppet kl. 05.00-23.00 med ingång via Acticentrén. Det är en maxgräns på 23 personer i gymmet. Omklädningsrum med toaletter är stängda.

När kommer ni att släppa platser till simskolor och babysim?
Vi planerar att hålla privata simskolor under våren, men med nuvarande restriktioner är det inte möjligt för oss att genomföra dessa. Därför kommer vi vänta med att öppna upp för anmälan tills dess att vi vet att vi kan genomföra simskolorna.

Kommer badet vara öppet för skolsimskolor?
Badet kommer att vara öppet för bokad skolverksamhet. Kontakta receptionen, 0581-815 30 alt. energikallan@besoklinde.se för att boka tid.

Hur påverkas min relaxbokning eller barnkalas?
Under perioden som de lokala allmänna råden gäller kommer alla bokningar att bokas av. Det finns möjlighet att boka ett nytt datum längre fram.

Jag tränar i förening, påverkas mina träningstider?
Kontakta föreningen.

Jag har köpt årskort, hur kompenseras jag?
Ditt badårskort kommer att förlängas med samma antal dagar som kortet varit giltigt under tiden hela badanläggningen varit stängd.

Vad händer med mitt 10-kort (vuxen/ungdom/student/pensionär)?
Kortet är giltigt 24 månader från köp. Förändringar i öppethållning berättigar ej till förlängning av 10-kort eller annan kompensation. Det innefattar även underhåll/reparation som kan innebära en stängning av hela eller delar av anläggningen upp till och med 365 dagar.

Kommer mitt månadskort att förlängas (vuxen/ungdom)? Från öppningsdatumet förlängs ditt kort med de antal dagar som kortet varit giltigt under stängningen.

För ytterligare information kontakta oss på: energikallan@besoklinde.se.

About Elias ben Salem 1495 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.