Detta vet vi om coronavaccin

BIld av emmagrau från Pixabay

VILKA VACCIN KAN BLI AKTUELLA I SVERIGE?

Sverige har hittills tagit ställning till, och tecknat avtal med, fem vaccintillverkare. Astra Zeneca, Pfizer, Moderna, Janssen-Cilag och Curevac. Det rör sig om EU-gemensamma avtal.

EU-kommissionen har också avtal för ett sjätte vaccin, men det rör sig om ett optionsavtal som regeringen har möjlighet att ta ställning till i ett senare skede. Det är ett vaccin från Sanofi Pasteur som förväntas komma efter sommaren.

Godkännandet av vaccin mot covid-19 görs i samarbete med de andra EU-länderna. EU:s läkemedelsmyndighet EMA och EU-kommissionen har hittills godkänt vaccinet från Pfizer/Biontech.

Utöver det väntar ytterligare tre ansökningar på att bli godkända av EMA. De är från Astra Zeneca/Oxford, Moderna samt Janssen-Cilag. Modernas vaccin har kommit längre i processen och väntas bli godkänt i början av januari.

Hela artikeln finner du på följande länk från SVT

Detta vet vi om coronavaccin

About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.