Både Linde Energi och Samhällsbyggnad Bergslagen visar upp Fellingsbro på ett trevligt sätt

Vi på Linde energi brinner för ett levande Bergslagen och för att Bergslagen ska leva behövs eldsjälar som kommer med idéer, vågar ta initiativ och genomför projekt. När vi utvärderat alla nomineringar har vi eftersträvat att belöna pristagare som kännetecknas av värdeorden hållbarhet, jämställdhet, likabehandling och sunda värderingar.

Fellingsbro får två av fem Energiklappar från Linde energi.

Knytgubbarna och John Martinsson är två av fem lokala hjältar i Lindesbergs kommun. Övriga är Lindesbergs stjärnor, Björn Enemo och Carin Eremo, De får tillsammans dela på 25.000 kronor.


Motiveringar, frågor och svar

Nedan presenteras samtliga fem pristagare med motiveringar. Vi ställde även tre korta frågor till pristagarna – se vad de svarade genom att scrolla.

1, Klassisk sportfråga, hur känns det?
2. Vad vill du hälsa den eller dem som nominerade dig till Energiklappen?
3. Hur ska du använda Energiklappen?

.

Knytgubbarna Fellingbro

Knytgubbarna Fellingsbro

Att ge av sin tid och förgylla sina medmänniskors vardag, det är Knytgubbarna i ett nötskal. Med enorm värme och personlig närvaro bidrar de till ett inkluderande samhälle, där alla får chansen att delta. Bara en sådan sak som att inspirera till en barnbok gör dessa extra mor- och farföräldrar till värdiga mottagare av Energiklappen.

1. En stor ära och glädje att få Energiklappen.

2. Ett stort tack för att du/ni uppskattar vårt arbete.

3. Skaffa ny utrustning och underhålla den gamla utrustningen. Och se till att det finns utrustning till alla som vill åka skridskor i Fellingsbro, då det inte finns någon Fritidsbank där man kan låna utrustning.

.

John Martinsson, Hälsostigen i Fellingsbro

John Martinsson

John har på många sätt bidragit till att sätta Fellingsbro på kartan. Förutom ett långsiktigt och gediget engagemang i den lokala orienteringsföreningen och ett stort arbete med integration på orten, har John varit en viktig eldsjäl bakom satsningen på Hälsostigen i Fellingsbro där tillgänglighet och allas möjlighet till en aktiv livsstil visat vägen. Eldsjälar som John växer inte på träd, vilket gör honom till en värdig mottagare av Energiklappen.

1. Känner mig hedrad och tacksam.

2. Ett stort tack det är roligt när arbetet uppskattas.

3. En semesterresa och ladda batterierna.

Hela artikeln finner du på följande länk från Linde Energi

Energiklappen 2020 går till….

.

Två härliga fotografier finns med i almanackan för 2021 från Samhällsbyggnad Bergslagen.

Fotograf: Gunnel Godulf.

Fotograf: Christina Ohlsson
About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.