Om Ullersäter Hantverkarbyn mitt emellan

Ullergården
Foto från Ullergårdens hemsida

Historia

Ullersäter är ett samhälle som ligger på gränsen mellan två socknar. Bygatan som skär igenom byn utgör också församlingsgräns mellan Fellingsbro och Näsby församling. Byn ligger ca 6 km från Frövi och 12 km från Fellingsbro.

Ullersäter var länge en livlig knutpunktför den omgivande bygden. Det fanns post och bankkontor, tre butiker, lagerhusförening, 3 bensinstationer och skola. Detta bestod fram till någon gång på slutet av 60-talet eller början på 70-talet. Det var i samma tid som många småsamhällen i Sverige utarmades på lokal service och mer koncentrerades till de lite större orterna. För Ullersättersborna blev det naturligast att dra sig till Frövi men även Fellingsbro stod för en del service.

Blev du lite nyfike? Fortsättningen följer på följande länk
Om Ullersäter Hantverkarbyn mitt emellan.

About Elias ben Salem 1022 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.