Svenska kammarorkestern kommer till Lindesberg

Lindesbergs kommun har fått ett arv från Britta Eriksson för att under tio år anordna konserter eller på annat sätt bidraga till att möjliggöra ett brett musikutbud i Lindesbergs kommun. Hälften av summan ska gå till klassisk musik och hälften till övrig musik.

I år har vi bjudit in Svenska kammarorkestern. Konserten är fredagen 16 oktober kl.18.00 i Lindeskolans aula. Biljetter släpps 2 oktober kl.10.00 på Lindesbergs stadsbibliotek. Begränsat antal platser pga. Corona

Konsertinformation

VÍKINGUR

Konsertkvällens solist härstammar från Island. Hans makalösa pianospel för honom till de stora arenorna, så självklart även till Örebro där han framför två pianokonserter av mästarna Mozart och Bach. Martin Fröst tar sig an Beethovens mäktigt glödande sjunde symfoni.
Medverkande
Martin Fröst, dirigent Víkingur Ólafsson, piano
Program
Wolfgang Amadeus Mozart Pianokonsert i c-moll, KV 491
Ludwig van Beethoven Symfoni nr 7 i A-dur, op. 92

För mer information kontakta: Sara Sporre, kultursekreterare, 0581-81145

About Elias ben Salem 941 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.