fellingsbro.se gör som björnen går i ide

Bild på Chefredaktören Elias Ben Salem

 

Den 22 november förra året skrev jag på signerat.

Hasse Alfredsson sa: ”Livet är som en påse – tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något”

Samma sak kan sägas om en tidning. Våra dagstidningar har fått kraftigt minskade upplagor i takt med att man har minskat antalet journalister. De lokala nyheterna som var självklara har tyvärr minskat drastiskt. Det har skapat behovet av en lokal tidning. På initiativ av Hembygdsföreningen startades 2017 sockentidningen fellingsbro.se. Då tidningen inte har några intäkter så drivs den med hjälp av ideella krafter och sponsorer. Jag har ställt upp för att hjälpa till att föra över erfarenheterna från Fellingsbroportalen, en inofficiell hemsida för Fellingsbro, till sockentidningen fellingsbro.se.

Den 27 mars skrev jag på signerat.

Nu närmar sig slutet. Det är inte coronaviruset jag har främst i mina tankar utan sockentidningen fellingsbro.se. Under 2007 sade jag att jag hade kommit till vägs ände när det gällde Fellingsbros hemsida Fellingsbroportalen. När sedan Hembygdsföreningen med den synnerligen kompetente journalisten Arne Wikström initierade sockentidningen fellingsbro.se med många duktiga nya i redaktionen ställde jag upp för att under en övergångsperiod hjälpa till. Jag utnämndes till oansvarig chefredaktör.

Det har varit en fantastisk resa.
Att tillsammans med många aktiva i redaktionen få vara med om att utveckla nättidningen till det den är idag. Av olika skäl har mycket väsentliga personer försvunnit från redaktionen och jag inser att det inte håller i längden. En tidning kan inte drivas som ett enmansföretag. Det behövs en bred uppslutning för att kunna få fram de lokala nyheterna.

Jag hade en dröm att …..
tidningen får en sportredaktion som informerar om kommande aktiviteter och skriver sportreportage.

Jag hade en dröm att …..tidningen får en kulturredaktion av författare, konstnärer, etc som berättar om vad som händer  runt bygden.

Jag hade en dröm att …..tidningen får en familjesida som skriver om bröllop, födelsedagar, namnsdagar, födda. döda mm.

Jag hade en dröm att …..tidningen framför allt får redaktörer som skriver nyhetsartiklar.

Socknen står stadigt på tre ben men ett sviktar
1. Fellingsbro sockenföreningen med sin styrelse sockenrådet,
2. Sockenstugan en gemensam samlingspunkt utbyte av tankar och idéer och
3. Nättidningen är oerhört viktig för att kunna få socknens röst hörd och informera om vad som händer.

Nu går fellingsbro.se som björnen i ide. Förhoppningsvis kommer sockentidningen till liv efter sommaren.

Har du idéer om fortsättningen som förslag till redaktörer, chefredaktör så skicka gärna dina tankar till info@fellingsbro.se  eller ta kontakt med någon i sockenrådet och framför allt föreslå dig själv eller någon du tycker skulle vara lämplig för tidningen.

 

Vänligen

Elias

About Elias ben Salem 1204 Articles
Elias som bor i Fellingsbro är civilingenjör och civilekonom med ett förflutet från flygvapnet, industrin och egen verksamhet. Elias är skaparen, utvecklaren och utföraren av Fellingsbroportalen som han nu tar med sig in i fellingsbro.se.